Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu } -->

sobota 4. dubna 2015

Týden I. - Detox od Antonie Mačingové


Už je to přesně týden, co držím dietu od Antonie Mačingové. Rozhodla jsem se s vámi podělit o svoje zkušenosti a jídelníček, který jsem tenhle týden dodržovala. Doufám, že vás to zaujme. Docela jsem si vyhrála s fotkami jídla, jsem na ně pyšná :D Nenašla jsem totiž žádné hezké prostředí, kde ho vyfotit, takže jsem si musela dopomoct. Některé jsou horší, některé lepší, ale třeba ta vajíčka mi přijdou jako z nějakého katalogu :D Takže to bylo tak na úvod k fotkám. A teď se můžeme vrhnout na jídlo :) 


Den 1.
Snídaně: Mrkev s jablkem + skořice + oříšky
Bohužel, vlašské ořechy jsou strašně drahé, takže jsem si je nahradila mandlemi. Rozinky mi chutnají hodně, tak jsem s nimi nešetřila. 

Oběd: Brokolice s česnekem + strouhaný sýr
Hned první den jsem to přehnala s česnekem. Když jsem na tréninku otevřela kastrůlek, myslela jsem, že všichni kolem padnou :D Ne že by ta brokolice byla přečesnekovaná, ono to prostě načichlo osmaženým česnekem, který jsem k tomu přidala. Fakt mňamka, no. 

Večeře: Brynza s bílkem
Hned napoprvé jsem zkazila dvě vajíčka, protože jsem si místo omelety udělala trhanec. Brynzy jsem se docela bála, ale ukázalo se, že chutná skoro jako balkáňák, takže jsem si na svojí bílkové placce nakonec docela pochutnala.


Vajíčka natvrdo jsem vařila asi třikrát, než se mi povedlo je neuvařit na hniličku :D

Den 2.
Snídaně: Mrkev s jablkem + skořice + oříšky

Oběd: Fazolové lusky s česnekem + strouhaný sýr
Tentokrát jsem česnek pro jistotu vynechala úplně. Lusků jsem snědla tolik, kolik jsem dokázala, ale mám pocit, že celý oběd zachránil ten sýr. 

Večeře: Salát z červené řepy + vařené vajíčko
Řepa mi taky nijak extra nejede. Zkusila jsem tam přidat olivový olej, ale neosmažený mi prostě nechutnal, takže jsem řepu promyla, snědla tolik, kolik jsem zvládla (málo) a opět to zachránila příloha - vajíčko.


Den 3.
Snídaně: Mrkev s jablkem + skořice + oříšky

Oběd: Salát z červené řepy + strouhaný sýr
Tentokrát jsem tam přidala dost mrkve, takže už to nebylo tak hrozné.

Večeře: Mrkvový perkelt + strouhaný sýr
Perkelt jsem nestihla uvařit včas, takže jsem povečeřela jenom sýr. Popravdě, docela jsem se tohohle jídla bála. Když se to dovařilo, vypadalo to fakt zvláštně, jak si to plavalo ve zbytku vody a v kouscích cibule. Každopádně další den se ukázalo...



Den 4:
Snídaně: Mrkev s jablkem + skořice + oříšky

Oběd: Mrkvový perkelt
... že je to docela překvapivě dobrý! Docela jsem si na tom pochutnala, až jsem se sama divila.

Večeře: Prokládaná cuketa
Tak tohle byla katastrofa. Olivový olej jsem smíchala se sójovkou, nalila ho na malý pekáč, hodila tam cuketu, která byla malá i na malý pekáč, takže tam byly všeho všudy dvě řady. V troubě se to navíc příšerně vysušilo a ne zapeklo, takže jsem povečeřela míchaná vajíčka s rajčaty. Bylo jasné, že já a cuketa fakt kamarádky nebudeme.


Den 5.
Snídaně: Mrkev s jablkem + skořice + oříšky

Oběd: Prokládaná cuketa  Mrkev s jablkem + oříšky
Po včerejším cuketovém fiasku jsem si raději udělala druhou snídani. Mrkev s jablkem mi chutnaly vždycky, ale s mandlemi a rozinkami je to ještě lepší, takže jsem si to užila.

Večeře: Brynza s bílkem
Tentokrát mi bílkovou omeletu udělal táta, na oleji, ale byla fakt dobrá. Akorát moc nechápu, proč je to jenom bílek a ještě bez oleje, když v druhém týdnu se dělá zelenina na boršč na oleji a Mačingová tam píše, že se oleje nemusíme bát, protože "obsahuje nenasycené kyseliny a pomáhá rozpouštět podkožní tuk".



Den 6.
Snídaně: Mrkev s jablkem + skořice + oříšky
Trénink byl v devět, takže jsem do sebe rychle naházela snídani. Ke svačině jsem měla banán a přidala jsem i slunečnicová semínka.

Oběd: Cuketová příloha
Ha ha ha, ne. Vařené vajíčko + tvrdý sýr.

Večeře: Brokolice s česnekem + strouhaný sýr
Brokolici jsem rozmrazovala, a když jsem vše vyfotila a dala se do jídla, zjistila jsem, že je žluklá a hořká. Takže celá letěla do koše a moji večeři zachránilo... vajíčko.




Den 7.
Snídaně: Mrkev s jablkem + skořice + oříšky

Oběd: Salát z červené řepy + vajíčko
Přiznám se, že tohle mi taky moc nejelo. Přišlo mi, že řepa zvláštně smrdí, takže to opět zachránila dvě vařená vajíčka.

Večeře: Mrkvový perkelt + strouhaný sýr
Tentokrát jsem do toho šla s větším nadšením, protože mi vážně chutná. Uvažuju, že si ho budu dělat i po skončení 28 dní, třeba jako přílohu k masu nebo bramborám.






Dopoledne jím hodně oříšků a sušených švestek, odpoledne si standardně pochutnávám na bílém jogurtu s medem, mandlemi a rozinkami. Někdy si dopoledne dávám banán nebo jiné ovoce a odpoledne jsem si asi tři dny za sebou dávala korbáčiky. Nevím, jakou mám krevní skupinu, takže to spíš tak hádám :D

Taky jsem za ten týden přemrkvovaná. Kdybyste mě teď rozřízli, budu zevnitř celá oranžová, to se vsadím. S řepou jsem to nepřeháněla, možná je špatně jedině to, že jsem někdy spíš jedla ta vajíčka než zeleninu. 

Že bych měla nezřízenou chuť na sladké se říct nedá (ťuk, ťuk, ťuk), ale teď procházím tvrdou zkouškou. Bramborový salát, beránek, rybízový koláč... Znáte to. Taky se po večerech procházím po we heart it a sjíždím fotky jídla :D Očima to hltám, ale žaludek po tom nijak mocně neprahne, takže zatím docela pohoda (ťuk, ťuk, ťuk). Akorát přemýšlím, že bych zhřešila s bramborovým salátem 3:-) 

Drželi jste tuhle dietu někdy? Já jsem ji prvně zaregistrovala u Báry a taky ji začala držet moje spolužačka. A mimochodem, říkám pořád "dieta", ale je to vlastně detox - tělo se má vyčistit, zbavit škodlivin a má se nastartovat metabolismus.

Co na to říkáte? Máte pro mě nějaké rady nebo máte také zkušenosti s Antonií Mačingovou? Budu se na vaše komentáře těšit :) Příští týden se můžete těšit na shrnutí 2. týdne!

3 komentáře:

  1. Jé, mamina ji teď po roce zase taky drží, už je u 3. nebo 4. týdne teď nevím :D A pamatuji si, že když jsme jí držely spolu, byly jsme obě z té mrkve uplně uranžové a ona je teď zase uplně oranžová:D Už to k tobě taky přišlo? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Toto držali raz u maminy v práci, my sme sa doma inšpirovali len jogurtom so škoricou a hneď tými prvými raňajkami.

    OdpovědětVymazat
  3. Páni zajímavý detox. Já bych na tohle neměla pevnou vůli, máš můj obdiv! :D

    OdpovědětVymazat